Tel: 0736131382 E-post: Francis@lofvenholm.com

Modellfotografering med hemmabyggd fotobakgrund i studion.

Modellfotografering med hemmabyggd fotobakgrund i studion.

För ganska så länge sedan fick jag en idé om att göra en fotografering i studion med en annan fotobakgrund än de vanliga bakgrunderna man brukar använda. Det vill säga något annat än fotobakgrunder gjorda av papper eller tyg som hängs upp. Jag kom på att rektangulära stora skivor skulle kunna bli snyggt på bild om man t ex målade dem i någon fin färg. Efter lite letande på nätet hittade jag ett par skivor som passade i storlek och pris hos en av de större bygghandlarna. Men då jag inte själv äger någon bil har det varit knepigt för mig att transportera dem till studion. Som tur är har jag en snäll bror som nu i veckan hjälpte mig att köra hit tre skivor så att jag äntligen kunde få till min idé.

Färgen till skivorna hittade jag på Flugger färg och den heter “Hold your breath”.  Jag valde att köpa den mattaste glansen jag kunde för att slippa blänk från blixtarna. Min kollega och vän Martina ställde upp som modell. Jag passade även på att spela in en kort bakom kulisserna film som nu finns på min Youtube-kanal. Bara klicka på första bilden nedan så kommer du direkt dit.

Vill du se mer av liknande bilder jag tagit så kan du hitta det på min porträtt/modell sida. Klicka in dig här bara.

fotograf göteborg

fotograf göteborg fotograf göteborg fotograf göteborg fotograf göteborg

About the Author: