Tel: 0736131382 E-post: Francis@lofvenholm.com

Fotografering med färgade filter.

Fotografering med färgade filter.

Att fotografera med färgade filter är både kul och utmanande. Nu i veckan fick jag chans att öva lite på detta. Detta då jag hade en fotografering med Rebecka i min studio inplanerad. Vi tog totalt fyra olika bilder och i tre av dem använde jag mig av just ett färgat filter. Det är lätt att tro att man bara kan sätta på ett färgfilter på en blixt och att allt sen är klart. Men det tar verkligen ett tag innan man förstå hur man skall jobba med färgade filter när man fotograferar. Det tog i alla fall ett tag för mig och jag har säkert mycket kvar att lära. Nu tycker jag i alla fall att jag fått lite kläm på det.

Det finns ju en uppsjö av färgfilter i alla möjliga färger. Själv har jag fastnat för ett blå grönt filter som heter “peacock blue” som jag använde mig av i den här fotograferingen. Nästa gång jag skall använda färgfilter tänker jag försöka mig på en kombination av två stycken i olika färger. Eller i alla fall göra något lite annorlunda jämfört med den här fotograferingen. Men det återstår att se vad det blir.

Rebecka som var modell på den här fotograferingen har en blogg. Den går att hitta här om man vill följa med i hennes vardag.

Gillade du bilderna i detta blogginlägg? Då kan du hitta fler i stil med dessa på min porträtt/modell sida som du hittar här.

Det går också bra att följa mig på Instagram om du vill se mer av bilder i den här stilen. Då söker du bara efter fotograf_francis. Du kan också klicka dig in direkt till min profil här. Jag finns även på Youtube där jag i mellan åt lägger upp videos från olika fotograferingar. Så vill du hänga med mig en dag på jobbet så sök bara på Francis Löfvenholm. Eller klicka in dig direkt till min kanal här.

Fotograf göteborg fotograf göteborg Fotograf göteborg

About the Author:


Sorry, the comment form is closed at this time.