Tel: 0736131382 E-post: Francis@lofvenholm.com

Porträtt av en keramiker.

Porträtt av en keramiker. Det absolut roligaste att få göra i jobbet(enligt mig) är att få ta porträtt på andra kreatörer. Ett sådant tillfälle fick jag för någon månad sedan då jag besökte keramikern Gülbin Kulbay i hennes studio. Studion består av två rum varav ett av dem funkar som förvaring/kök. Så samtliga bilder fotade vi i det rum där Gülbin både formar och bränner sina verk.

Naturligt ljus.

En av väggarna i studion vätter mot gatan och består i stort sett av ett enda stort fönster. Även dörren bredvid fönstret är i stora delar glas. Detta tillsammans med de vita väggarna gav ett väldigt mjukt och behagligt ljus. Att fönstret har en östligt riktning underlättade också då vi slapp direkt solljus mest hela dagen. Trots alla dessa goda förutsättningar kände jag att jag behövde lätta lite i skuggorna när vi fotade längst in i lokalen. Till min hjälp hade jag en av mina videolampor. En Aputure 300D. Den slog jag upp i taket bakom mig så att jag fick lite mer täckning i skuggorna. Om det går så försöker jag att använda mig av fast ljus i stället för blixt. Två fördelar är att det blir minder påtagligt för den/dem man fotar och jag kan direkt se hur ljuset faller.

Naturliga bilder.

De flesta jag fotar efterfrågar naturliga bilder. Bilder som helst inte ska se ut som ett beställt jobb. Det kan vara ganska så knepigt att få till såvida personen/personerna på bild inte har vana av att stå framför en kamera. Som tur var i detta fall så hade Gülbin en beställning från en kund som hon skulle jobba med. Det gjorde att jag kunde följa en helt naturligt arbetsgång och behövde inte arrangera i någon större utsträckning.

Gülbin kan du följa på bl a instagram. Du hittar henne här.

Fler bilder likt dessa hittar du här.

Fotograf Göteborg
Fotograf Göteborg
Fotograf Göteborg
Fotograf Göteborg
Fotograf Göteborg
Fotograf Göteborg
Fotograf Göteborg
Fotograf Göteborg
Fotograf Göteborg
Fotograf Göteborg
Fotograf Göteborg
Fotograf Göteborg
Fotograf Göteborg
Fotograf Göteborg
Fotograf Göteborg
Fotograf Göteborg
Fotograf Göteborg
Fotograf Göteborg
Fotograf Göteborg
Fotograf Göteborg
Fotograf Göteborg
Fotograf Göteborg
Fotograf Göteborg
About the Author:


Leave a Comment!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *