Tel: 0736131382 E-post: Francis@lofvenholm.com

Fotokurser

Har du köpt en ny systemkamera och vill lära dig hantera den på bästa sätt? Eller vill du kanske lära dig hur du på ett enkelt sätt kan redigera dina bilder i t ex Adobe Lightroom? Då kan det vara en ide att boka in en privat fotokurs med mig.

 

Exempel på vad vi kan gå igenom på din privata fotokurs:

 

Kamerans grundinställningar: Vi går bl a igenom Iso, slutartid och bländare mm. Detta varvat med fotograferande för att på ett praktiskt sätt förstå hur allt hänger ihop.

 

Fotografering i naturligt ljus: Vi går igenom hur man hittar det bästa ljuset oavsett om det är strålande sol eller molnigt. Vi fotar såklart också för att på bästa sätt förstå det vi lär oss i teorin. Vi testar också hur man med enkla medel kan forma ljus med hjälp av en reflexskärm.

 

Bildredigering i Lightroom: Vi går igenom basen i Lightroom. Hur du redigerar bilder och hur de allra vanligaste verktygen fungerar. Vi går även igenom hur du bäst organiserar och sparar bilder för webb och tryck mm med hjälp av Lightroom.

 

Ljussättning i studio: Vi går igenom grunderna i studiofotografering. Hur funkar en blixt? Hur kan jag forma ljuset med hjälp av en ljusformare. Hur mäter jag ljus? Vad är skillnaden mellan hårt och mjukt ljus mm.

 

Pris per timma 1000kr.

Pris halvadag (4 timmar) 3600kr.

Pris heldag (8 timmar) 6400kr.

Samtliga priser ink moms.