top of page
  • francis6016

Företagsfotografering på Chalmers.

Uppdaterat: 15 mars 2022

Företagsfotografering på Chalmers. En av tjusningarna med att jobba som fotograf är att man får besöka många ställen. Ställen man antagligen aldrig skulle besökt vore det inte för att man var där i form av fotograf. Ett bra exempel på det (ialf i mitt fall) är Chalmers här i Göteborg.

Jag fick tidigare i år i uppdrag av företaget Con-sience att fotografera porträtt, en gruppbild samt bilder från det labb där de bedriver sin forskning. Allt i Chalmers lokaler i centrala Göteborg. Vi valde att fota vid två separata tillfällen. Detta för att inte behöva stressa. Det gjorde också att det blev enklare att hitta tider då alla berörda kunde vara med. Vi hade tillsammans kommit fram till att vi inte ville ta vanliga porträtt mot en enfärgad bakgrund utan ville ha något mer personligt. Som tur var så fanns det ett gammalt labb vi kunde fota i som med sin gamla charm satte en mer personlig prägel på de bilder vi tog. Det passade också bra ihop med företagets verksamhet som är forskning. Porträtten tog jag med en blandning av fönsterljus och mina dagsljuslampor. Lamporna slog jag i taket för att antingen använda som lättning eller som huvudljus.


Rent labb.


Den andra fotograferingen skedde i det labb där Con-sience bedriver sin forskning. Där måste allt som tas med in i lokalerna noga rengöras så att inget smuts medförs. Man måste också klä sig mask, handskar och en speciell dräkt. Allt för minimera chansen att kontaminera något i labbet. Något extent ljus får man inte heller ta med in. Så jag kunde själv inte påverka den biten nämnvärt. Det ljus som var där var det ljus vi fick använd helt enkelt. Som tur är så är labbet jämt belyst. Labbet är dock uppdelat i ett område med vitt ljus och ett med gult ljus. På vissa bilder hamnade vi i brytpunkten mellan det gula och vita ljuset. Detta på grund av att vissa maskiner stod precis där. Men då vi inte kunde ändra på varken belysningen eller maskinernas placering fick vi jobba med det ljus som där fanns.

På det stora hela tycker jag att det blev fina bilder från både det gamla och nya labbet.

Con-siences hemsida kan ni hitta här.4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page