top of page
  • francis6016

Flottfärd längs med Klarälven.

Uppdaterat: 15 mars 2022

Flottfärd längs med Klarälven. Här kommer ett lite annorlunda inlägg på bloggen. Vanligtvis brukar jag skriva om diverse porträtt mm här. Men tänkte att jag skulle passa på att dela med mig av lite bilder jag fångade i somras. Då färdades jag tillsammans med två av mina bröder fyra dagar ut längs med Klarälven i Värmland.

Vi gjorde resan i regi av företaget Vildmark i Värmland. Uppläget för resan var att man första dagen fick information om själva färden (saker att tänka på när man väl är ute och åker) samt att man fick öva på att bygga sin egna flotte. Detta för att allt skulle gå så smidigt som möjligt nästkommande dag. Vi blev då bussade från vår campingplats till själva byggområdet där vi för egen hand fick bygga våra flottar.

Vi valde att bygga två flottar som vi sen satte ihop till en större flotte på totalt 3 x 6 meter. När den biten var avklarad (vilket tog ca 5-6 tim) var det bara att lasta på all proviant och ge sig av.

Svårstyrt.


Flotten vägde ca två ton och var därför ganska så svår att styra. Egentligen kan man mest försöka att parera med de åror och störar man fick med. Sen får man snällt följa med strömmen och hoppas på det bästa. Man får också med en kanot eller kajak för att smidigt kunna gå iland och med hjälp av rep förtöja flotten.

Vädret under färden var minst sagt varierande. Ena sekunden kyligt och molnigt för att i nästa sekund vara jättevarmt då solen kom fram. Men på det stora hela behagligt. Helt klart en upplevelse om än jobbigare än jag först trodde att det skulle vara. Jag hann inte fota så mycket under resan då jag allt som oftast satt med en paddel i handen men ett par bilder här och där hanns med. Efter första dagen insåg jag att det nog var bäst att bara försöka njuta av vår flottfärd längs med Klarälven i stället för att försöka fota en massa.

Vill man följa min natursida på Instagram hittar du den här.

Fler bilder likt dessa finns att finna här på sidan under fliken natur.4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page