top of page
  • francis6016

Höstmode i Botaniska trädgården.

Uppdaterat: 15 mars 2022

Höstmode i Botaniska trädgården. I början av augusti blev jag kontaktad av stylisten Pamela Idström. Hon undrade om jag tillsammans med henne ville fota en höstmode-story för det brittiska magasinet House of Solo. Det ville jag såklart och efter en del planering kom vi överens om att genomföra fotograferingen i Botaniska trädgården. Modell för dagen var Jamila från Lind models här i Göteborg. Till hjälp hade vi också vår mua Annelie.

Planen var att börja fota ganska sent på dagen för att på så sätt få ett så bra ljus som möjligt. Kl 16:30 var vår planerade start men vi började fota först kl 17:00 vilket egentligen bara var bra eftersom solen då hunnit sjunka lite till. Vi hade totalt sex olika outfits att fånga på bild. Som tur var hade jag veckan innan fotat på samma ställe så jag hade lite koll på var de bästa ställena/bakgrunderna fanns. Jag ville dock helst inte göra exakta kopior av mina tidigare bilder. Så utmaningen blev att hitta nya vinklar på en del av de ställena som jag "återanvände". Sen hitta jag några nya ställen också såklart och till slut blev det en ganska bra röd linje genom bilderna.


Avslut.


Runt kl 20:00 avslutade vi vår höstmode i Botaniska trädgården plåtning vilket passade bra då solen verkligen var på väg bort. I vanlig ordning använde jag mig mest av mitt pålitliga Sigma 35 mm art objektiv. Jag drog även fram mitt Canon 70-200 mm objektiv vid ett tillfälle men återgick snabbt till Sigma linsen. Det fina med Sigma linsen är att den funkar till såväl halvfigur som till helfigur. Det är egentligen bara när en vill gå riktigt nära som den inte funkar pga dess vida brännvidd.

Vill man följa House of Solo på Instagram kan man hitta dem här.

Fler bilder likt dessa finns att finna här på sidan under fliken modell.2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page