top of page
  • francis6016

Höstmode i Slottsskogen.

Uppdaterat: 15 mars 2022

Höstmode i Slottsskogen. Hösten kan ju vara den allra finaste årstiden (om du frågar mig) och lämpar sig bra på bild. Alla färger i träden och alla löv som fallit skapar en naturligt fin fond till det mesta. Som av en slump fick jag chans att komma ut och fota just i en sådan miljö tillsammans med modellen Mikaela Keegan. Vi skulle egentligen ha fotat ihop tidigare i somras men av olika anledningar blev det inte av. Med facit i hand så var det tur. Hade vi fotat tidigare så hade den plåtningen kanske aldrig blivit av.


Van modell.


Något som verkligen underlättar för oss fotografer är när vi får jobba med en van modell. Precis så var det i detta fallet. Mikaelas naturliga sätt framför kameran gjorde att vi kunde jobba på snabbt och utan några egentliga uppehåll. Vi hann med inte mindre än fem olika locations på ca två timmar. Sen blir ju allt som oftast bilderna bättre när ens modell har vanan inne och kan variera sina poser.


Val av plats.


Slottsskogen som inte ligger långt från min studio blev det naturliga stället att fota på. Där finns såklart inte bara en massa fin grönska. Det finns även en hel del fina stenkonstruktioner som gör sig bra på bild. Speciellt tillsammans med alla löv som fallit. Den som följer min blogg vet att jag ofta använder mig av ett sigma 35 mm objektiv när jag fotar ute i en miljö. Tyvärr fastnar jag ofta i ett mönster när det kommer till val av objektiv. Därför valde jag den här gången att att låna ett 85 mm objektiv från en kollega för att på så sätt bryta just detta mönster. Själv tycker jag att det blev väldigt lyckat. Det enda dåliga är att jag nu verkligen vill köpa ett nytt objektiv....något jag inte riktigt har råd med...men men. Vi fick iaf till lite fint höstmode i Slottsskogen under den här plåtningen och det var ju det viktigaste.

Vill man följa Mikaela på Instagram kan man hitta henne här.

Fler bilder likt dessa finns att finna här på sidan under fliken modell.4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page