top of page
  • francis6016

Laleh på Ullevi.

Den 10:e juni i år spelade ingen mindre än Laleh på Ullevi arena här i Göteborg. Om jag inte minns fel var det ca 30-35.000 i publiken den här försommarkvällen. Själv var jag där i jobbet då jag fått i uppdrag av Göteborgs konserthus att fota spelningen. Anledning till det var att Laleh på scen hade med sig ca 60 musiker från Göteborgs symfoniker.


I början (de tre första låtarna) stod jag och ett gäng andra fotografer i den zon som kallas för diket. Dvs området precis framför scenen. Därifrån fick vi ostört fota på bäst vi ville. Men även om vi inte behövde trängas med resten av publiken var det inte helt lätt. Scenens höjd var nära nog 180 cm om inte högre vilket gjorde det ganska så svårt att komma åt med kameran ibland. Speciellt när Laleh befann sig längre bak på den säkert tio meter djupa scenen. Musikerna som jag skulle försöka fånga satt dessutom allra längst bak på scen vilket gjorde att jag hade det ganska svårt att hitta bra vinklar. Avståndet till dem gjorde det inte lättare heller. Men med tanke på förutsättningarna så tycker jag att jag fick till det till slut.


När den tredje låten klingade ut fick vi lämna diket och fortsätta fota från resten av arenan. Då en del av uppdraget var att fånga en översiktsbild passade det mig bra. Efter att musikerna från konserthuset tagit en paus på ett par låtar och sen kommit ut på scen igen lyckades jag hitta ett bra ställe lite längre upp på en av läktarna varifrån jag fick med hela scenen samt en stor del av den stående publiken. Jag tog (och levererade) fler bilder än de ni ser nedan men tänker att de här räcker för att ni skall få en bra överblick av jobbet.


5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page