top of page
  • francis6016

Modefotografering för Aur.m.

Uppdaterat: 9 mars 2022

Modefotografering för Aur.m. I somras blev jag anlitad av det nya klädmärket Aur.m för att fota bilder på deras produkter. Bildidén var ganska tydlig, nämligen att vi skulle fota mot en vit bakgrund med hårt ljus. Det hårda ljuset skulle se lite ut som solljus med tydliga och skarpa skuggor.

För att få till det ljuset använde jag mig av en blixt med endast en vanlig standardreflektor på. För att modellens skuggsida inte skulle bli alldeles för mörk lättade jag genom att slå ännu en blixt genom en stor diffusor. På så sätt fick både kläder och modellen täckning i de mörkare partierna.

Vår modell för dagen var Alba som jag tidigare fotat ett antal gånger. Hon gjorde ett grymt jobb och var väldigt lyhörd inför de önskemål som fanns kring poser och rörelser. Jag kommer inte ihåg exakt hur många plagg vi fotade men jag tror att vi höll på i ca tre till fyra timmar innan vi var klara för dagen.

Allt som allt en väldigt kul fotografering om än en aning knepig att få till rent ljusmässigt (med tanke på min relativt lilla studio). Men eftersom jag hade förberett det mesta dagen innan och tagit ett gäng testbilder redan innan modellen dök upp så gick det ganska så smidigt till slut.

Jag hade gärna fotat mer bilder av den här typen men utomhus istället. På senare tid har jag tröttnat ganska så mycket på att stå i studion och fota. Förhoppningsvis blir det ännu en modefotografering för Aur.m senare i år men det får framtiden utvisa.


Följ oss på sociala medier.


Vill man följa Aur.m. på Instagram kan man hitta dem här. Min egna Instamgram hittar ni här. Fler bilder likt dessa finns att finna här på sidan under fliken porträtt/modell.2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page