top of page
  • francis6016

Modellfotografering i Majorna.

Uppdaterat: 9 mars 2022

Modellfotografering i Majorna. I helgen fick jag ägna mig åt det jag gillar absolut bäst. Nämligen porträttfoto. På uppdrag av Up North Management (en modellagentur i Göteborg) fotade jag Olivia (en av deras nya modeller). Vi var runt på ett par olika platser i mina kvarter i Majorna.

För att allt skulle flyta på så snabbt som möjligt hade på förhand hittat ett par fina bakgrunder som jag gärna ville fånga på bild. Jag tycker alltid att det är värt att på förhand ha kollat runt lite på olika ställen. Då kan en snabbt byta ställe om det skulle visa sig att t ex ljuset eller något annat inte funkar när man väl är på plats.

Vädret var hyfsat rent ljusmässigt men inte temperaturen. Den lämnade en del att önska så vi höll inte på mer än ca två timmar. Då hade vi hunnit fota på fem olika ställen med fem olika outfits. Det här var ju inte första gången jag gjorde en modellfotografering i Majorna. Det var dock första gången jag fotade på just de här ställena.


Locations.


Vi startade precis utanför Karl Johans skolan och rörde oss sedan mot Stigbergstorget. På vägen stannade vi på en parkering med en färgglad målning. Den använde jag som bakgrund på en av bilderna som ni kan se. Vi tog också ett par fina bilder framför dörrarna på musikens hus.

Vi avrundade allt uppe på Bangatan lagom till att solen kom fram bakom molnen. Sol kan ju vara kul att ha och spela med när en fotar. Jag hade dock planerat den här fotograferingen kring ett mer mjukt och diffust ljus. Dvs det ljus som en får när solen ligger bakom moln. Så när solen väl valde att komma fram kändes det som ett naturligt avslut på vår modellfotografering.

Så här blev det till slut.0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page