top of page
  • francis6016

På besök i naturreservatet Strömmarna.

Uppdaterat: 15 mars 2022

På besök i naturreservatet Strömmarna. Jag tänkte fortsätta med lite naturbilder här på bloggen. Den här gången besökte vi naturreservatet Strömmarna som återfinns i Munkedal ca 1,5 tim norrut med tåg från Göteborg. Vi hade på förhand bokat en kanot hos Kanotcentralen som ligger precis i början av reservatet vid sjön Vassbotten. På så sätt kunde vi upptäcka större delar av området än om vi endast hade färdats till fot.

Från vår kanot såg vi ett vindskydd som vi valde att ha som bas för de två dagar vi planerade att vara ute. Vindskyddet låg väldigt fint i en glänta med utsikt över vattnet. Nedför skyddet fanns också en perfekt liten ministrand där vi lätt kunde dra upp vår kanot. Här slapp vi ha problem med höjdskillnader eller stenar mm.

Efter att ha lastat av all vår packning och fått iordning på allt så började vi planera vilka ställen vi ville besöka och fota under vår vistelse. Vi hade på förhand sett att det precis i början av reservatet fanns en ganska så hög bergsknall som vi gärna ville ta upp på vid tillfälle. Vi hade också hunnit hitta ett fint område som genom en kanal i sjögräset ledde fram till ett mindre vattenfall. Det fanns såklart fler fina ställen men det blir lite långt att rada upp alla dem här.


Bohusleden.


Bohusleden går genom reservatet på båda sidor av det vatten vi färdades på. Så området går bra att utforska även till fots. Tyvärr fanns ingen upptrampad väg upp på berget vi hade i sikte att besöka. Vi kom dock upp efter att själva hittat en brant men framkomlig väg. Från höjden var utsikten väldigt fin och extra stämningsfull var den då vi kom dit ca 1 tim innan soluppgången. På det hela fick vi med oss en hel del fina bilder vilket gjorde vårt besök mer än värt alla branta berg och tidiga mornar.

Vill man följa min natursida på Instagram hittar du den här.

Fler bilder likt dessa finns att finna här på sidan under fliken natur.1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page