top of page
  • francis6016

På besök i Tivedens nationalpark.

Uppdaterat: 15 mars 2022

På besök i Tivedens nationalpark. Nu när vädret äntligen visar sig från sin bästa sida bestämde jag och en vän oss för att besöka Tivedens nationalpark. Nationalparken återfinns strax norr om Skövde och breder ut sig över ca 20 km². Nationalparken har flera fina slingor man kan gå med varierande läng. Den längsta (och i mitt tycke den finaste) går runt Stora Trehörningen med flera fina utsiktspunkter. Slingan är ca en mil lång och har två fina områden där det är tillåtet att slå upp sitt tält om man vill campa.

Vi började dag ett med att gå ca 2/3 av slingan runt Stora Trehörningen. När vi nådde en av de två camping områdena valde vi att slå upp våra tält och utforska den kringliggande naturen. Campingområdena ligger väldigt fint mitt ute i skogen precis intill vatten och har fina eldstäder samt utedass. Lägg därtill att de även har torr ved som är färdighuggen. Värsta lyxen om du frågar mig. De är dock ganska så små sett till området där du faktiskt får slå upp ditt tält. Detta gör att det även med ett relativt litet antal besökare kan kännas ganska så trångt.

All in all kan jag verkligen rekommendera att åka på besök i Tivedens nationalpark. Här finn verkligen något för alla. Fin vandring, fina campingplatser och inte minst en jättefin och lång sandstrand där man lätt kan spendera en hel dag om man vill vila upp sig en dag mellan alla de olika vandringarna som parken har att erbjuda.

Fler bilder likt dessa finns att finna här på sidan under fliken natur.

Vill man följa mig på Instagram hittar du mig här.6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page