top of page
  • francis6016

Porträtt av Charlotte Olsson.

Uppdaterat: 18 mars 2022

Porträtt av Charlotte Olsson. Av alla sorters foto en kan syssla med så ligger porträttfoto mig varmast om hjärtat. Extra kul är det de gånger jag får möjligheten att fånga kreativa personer på bild. En sådan chans fick jag för ett par veckor sedan då jag fick i uppdrag att ta porträtt av Charlotte Olsson. Vi tog tillsammans bilder på henne och hennes nya tygkollektion.

På agendan stod inte bara porträtt av olika slag. Tanken var att vi skulle hinna med lite produktbilder också. Skjutschemat var ganska så späckat så valde vi att hålla oss till tre olika områden i huset där vi fotade. Vi började i Charlottes ljusa tv-rum en våning upp. Där hade vi massor av dagsljus att jobba med. Ljuset var dock lite väl platt. Så för att få till lite kontrast så använde jag mig av en egen dagsljuslampa som hjälpte till att "kicka" till kontrasten lite.

Fiktiv ateljè

När väl alla bilder på ovanvåningen var avklarade tog vi oss ner till köket. Där rullade vi ut tygrullar på köksbordet och skapade en fiktiv syateljé. Bakgrunden blev två gigantiska tavlor som passande nog redan hängde i köket. Vid det här laget var solen på väg att försvinna. Det gjorde att vi inte hade tid att med någon ljussättning utan valde att fota helt i det befintliga ljus vi hade i köket.

Sista anhalt blev Charlottes hemma ateljé längst ner i källaren. Där placerade vi ut ett gäng av hennes konstverk på golvet. Tanken var att ta en bild från ovan med henne omgiven av sin konst. Här valde jag att använda mig av en dagsljuslampa som huvudljus och lät det riktiga dagsljuset slå in bakifrån för att på så sätt få lite liv i bilden.

Vill man följa Charlotte på Instagram kan man hitta henne här.

Fler bilder likt dessa finns att finna här på sidan under fliken porträtt/modell.1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentarer


bottom of page