top of page
  • francis6016

Porträtt av en flöjtist.

Uppdaterat: 9 mars 2022

Porträtt av en flöjtist. Jag likt många andra kulturarbetare har under den rådande coronapandemin fått se jobben bli allt färre. Det är såklart väldigt tråkigt och ganska så stressande. Till följd av detta har dock kalendern öppnats upp och jag har helt plötsligt en massa tid till egna projekt. Projekt som jag kanske inte skulle kunna lägga lika mycket tid på annars.

Ett bra exempel på detta är porträtten ni kan se i detta inlägg. För någon vecka sedan kom jag i kontakt med Netta Huebscher som spelar flöjt i bandet Lynx Ensemble. Efter ett par mail fram och tillbaka kom vi överens om en porträttfotografering i Slottsskogen. Jag hade en tanke om att fota i den lilla labyrint som finns precis nedanför det naturhistoriska museet här i Göteborg.


Bilder i solnedgång.


Eftersom det var strålande sol på dagen så bestämde vi att vi skulle ses först runt kl 19:00 för att på så sätt kunna fota i det mjukare ljus som infinner sig strax innan solen går ner. Jag hade tidigare varit på plats och titta på var solen skulle befinna sig runt 19 tiden och visste därför redan innan var vi skulle fota och på ett ungefär vilka vinklar jag ville ha. Jag passade även på att ta ett par bilder på Netta tillsammans med en av hennes bandkollegor (Linnea) i labyrinten.

Efter att ha fotat klart i labyrinten tog vi oss upp till museet (ca 200 bort) och fortsatte där. Jag hade nämligen hittat en dörr där som jag tyckte skulle bli fin som bakgrund. Där var det lite mer svårjobbat eftersom det inte gick att variera bakgrunden på samma sätt. Men det blev väldigt fina bilder ändå.

Så mina porträtt av en flöjtist (i detta fall Netta) den här gången blev både många och i alla fall i mina ögon lyckade. Det är alltid lika kul att få jobba med kreativa människor så som Netta.

Vill du veta mer om Linnea hittar du hennes hemsida r.

Fler bilder likt dessa finns att finna här på sidan under fliken modell.0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page