top of page
  • francis6016

Porträtt av en guldsmed.

Uppdaterat: 9 mars 2022

Porträtt av en guldsmed. I veckan fick jag chansen att fota Anton Fritzell som äger och driver Fritzell guldsmide i Stenungsund. Han har sin butik/ateljé i de centrala delarna av Stenungsund. Väl värt ett besök om ni har vägarna förbi och är på jakt efter något sorts smycke.

Jag har på senare tid försökt att fota utan blixtar och helt förlita mig på mina dagsljuslampor. Det är ju en fördel att direkt se hur ljuset kommer att slå och hur starkt det är. Jag tycker också att det är lättare att få till ett mjukare ljus med dagsljuslamporna kontra mina blixtar. Nackdelen är ju att dagsljuslamporna är väldigt mycket svagare i ljusstyrka. Just den detaljen satte lite käppar i hjulet på den här plåtningen.

Lokalen har nämligen två stora fönster utan någon möjlighet till att dra för varken gardiner eller persienner. Detta gjorde att dagsljuset som kom in var relativt starkt jämfört med maxstyrkan på mina lampor. Som tur var hade jag med mig tre vita gardiner som vi tejpade upp för att dämpa solljuset. När det väl var gjort gick det lite lättare att styra ljuset i lokalen. Jag valde även att använda mig av fönsterljuset som huvudljus på en av bilderna.


En lugn fotografering.


Vi hann med tre olika bilder under de ca 2-3 tim vi fotade. Jag är inte alltid världens snabbaste fotograf. Jag har valt att fota direkt in i min dator på senare tid och det gör att jag tar det lite lugnare. Fotar jag utan att ha min dator uppkopplad förbiser jag ofta mindre detaljer och blir på så sätt klar snabbare. Det leder dock (ialf i mitt fall) till att bilderna kanske inte blir så bra som de kunde blivit. Det var en lugn och rolig fotografering. Jag har verkligen sett fram emot att få ta ett porträtt av en guldsmed ända sen jag för längesedan fotade en silversmed. Hur som, så här blev det till slut.0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page