top of page
  • francis6016

Porträtt av en violinist.

Uppdaterat: 9 mars 2022

Porträtt av en violinist. Ni som har läst tidigare inlägg i bloggen vet att jag verkligen gillar att fota porträtt av kreativa personer. Därför var det superkul att få chans att jobba med ett riktigt proffs nyligen. Jag hade nämligen besök i studion av violinisten Linnea Aall Campbell i veckan.

Linnea både spelar i en mängd olika band och undervisar. Min tanke med den här fotograferingen var att få chans att testa min nyaste fotoleksak. Nämligen min optiska snoot som jag precis köpt men inte hunnit testa så noga. Med hjälp av den kan man lätt skapa ganska så dramatiska bilder. Fast precis som med alla nya saker behöver man lära sig dem för att kunna få ut bästa resultat. Den här plåtningen gav mig den chansen.

Sen ville jag även ta ett par mer neutrala porträtt ut i fall jag helt skulle misslyckas med min optiska snoot. Jag valde därför att börja fota ett par porträtt i naturligt ljus (vi stod vid ett av studions fönster). När väl de var klara gick vi vidare och började experimentera med den optiska snooten.

Jag hade en tanke om att fota en bild som skulle simulera solljus som kom in genom ett fönster (bild 4) och en bild där man ansiktet skulle ligga helt i skugga bortsett från en strimma ljus (bild 1).

Knepigare än jag först trot.

Det var faktisk lite knepigare att använda den än jag först trodde men jag tycker ändå att resultatet blev bra till slut. Nu har jag i alla fall fått testa den på riktigt och kan säkert göra vissa justeringar till nästa gång den skall användas, vem vet det kanske blir fler porträtt av en violinist i framtiden.

Vill du veta mer om Linnea hittar du hennes hemsida här.

Fler bilder likt dessa finns att finna här på sidan under fliken modell.1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page