top of page
  • francis6016

Porträttfotografering av en journalist.

Uppdaterat: 15 mars 2022

Porträttfotografering av en journalist. I början av året fick jag i uppdrag av journalisten Madeleine Jostedt Ulric att fånga ett par porträtt av henne. Bilderna var tänkta att användas till hennes nya hemsida och sociala medier. Efter lite bollande fram och tillbaka kom vi fram till att fota i en verklig miljö samt i min studio. Platsen för de första porträtten var mitt stammisfik som vi fick använda fritt i en hel dag. Värsta lyxen helt klart. Vanligtvis är man bunden till en viss tid eller ett litet avgränsat område. Men dagen vi var där var fiket stängt så vi hade fritt spelrum.


Naturligt ljus.


Jag hade vid ett tidigare tillfälle fotat på fiket så jag visste ganska väl vilka vinklar mm vi kunde använda. Detta gjorde att det gick hyfsat smidigt att fota och minimerade tiden mellan bilderna. Fiket har två riktigt stora fönster så något artificiellt ljus behövdes inte. På sin höjd använde jag mig av en reflektor för att knuffa in lite extra ljus i någon bild. Det som tog tid var att få till rekvisitan. Det kan ju se ut som att alla böcker, tidningar och kaffekoppar bara är utlagda lite random men så var inte fallet.


Tur med vädret.


En annan sak som underlättade plåtningen var vädret. Vi hade tur då solen låg gömd bakom moln hela dagen vilket gav oss ett lättjobbat mjukt ljus. Hade solen legat på hade jag antagligen behövt skärma av och diffusera en hel del. Dag efter avrundade vi denna porträttfotografering av en journalist med ett par studioporträtt i en lite mörkare stil.

Vill du veta mer om Madeleine kan du hitta hennes hemsida här.

Fler bilder likt dessa hittar du här.2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page