top of page
  • francis6016

Porträttfotografering i ett kafé.

Uppdaterat: 9 mars 2022

De som känner mig vet att jag är ett stort fan av fika. Mycket av min fria tid hittar en mig på ett kafé. Till min stora lycka öppnade det i somras ett helt nytt kafé ett stenkast från min studio. Det gamla nerslitna kaféet Kafé Godhem togs över i ny regi och har nu blivit Kafé Gapet.

Lokalen ligger i hörnet av ett hus och har på båda sidor stora och fina fönster som släpper in mängder med dagsljus. Som gjort för en fotografering alltså.

Tanken var att använda mig av de stora fönstren som ljuskälla men också som en inramning i ett par bilder. Då dagsljuset var väldigt svagt så valde jag att använda mig av min Sigma 35 mm 1,4 lins. Dels för att få en oskarp bakgrund i bilderna men kanske framförallt för att slippa höja kamerans iso allt för mycket. 35 mm är ju också ganska vidvinkligt så med den linsen kunde jag gå ganska nära Ida när jag fotade och samtidigt få med mycket av den fina lokalen. Win win alltså.

Jag trodde innan vi väl satte igång att fotograferingen skulle gå snabbt och effektivt. Men det visade sig att vi hela tiden var tvungna att flytta på växter och möbler mm. Detta för att fylla ut rummet eller skala bort störande prylar. Det tog ganska längre tid än planerat och vi var klara lagom till att solen var på gång bort totalt. Som tur var hade jag med mig ett par små ledlampor som hjälpte till att lätta i skuggor mm när mörkret smög sig på.

Vill man följa Ida på Instagram kan man hitta henne här.

Fler bilder likt dessa finns att finna här på sidan under fliken porträtt/modell.0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Комментарии


bottom of page