top of page
  • francis6016

Porträttvarianter av en artist.

Uppdaterat: 15 mars 2022

Porträttvarianter av en artist. I det här inlägget tänkte jag skriva lite om ett par fotograferingar jag gjort tillsammans med artisten Matilda Finell. Vi har vid det här laget gjort tre separata fotograferingar.


Första gången vi träffades fotade vi i en villa i Örgryte här i Göteborg. Jag hade vid ett tidigare tillfälle filmat en musiker i samma villa. Efter det kände jag att det hade varit kul att även få fota ett par fina bilder där. Som tur var fick jag möjlighet till det. Min tanke var först att använda mig av enbart dagsljus. Jag märkte dock att om jag ville få ner exponeringen på de lampor som fanns i rummen så skulle Matilda bil underexponerad. Som tur var hade jag tagit med mig två batteriblixtar ut i fall att. Det slutade med att jag tog tre olika bilder där blixtarna fick agera huvudljus. För att forma ljuset använde jag mig av både paraplyer såväl som nakna blixtar.


Andra & tredje fotograferingen gjorde vi i min studio. Här använde vi såväl dagsljus som blixt som huvudljus. Dock inte i kombination. Bild 1-6 + bild 13 är tagna med blixt. Resten med endast dagsljus. Kul att veta kan vara att i samtliga bilder tagna i naturligt ljus så är ljuskällan ett enda fönster. Det är visserligen ett väldigt stort fönster, 2 x 2 m. Men det visar i alla fall på att man inte alltid måste äga en massa utrustning för att skapa fina bilder.


Vill ni följa Matilda på Instagram finner ni henne här.


Fler bilder likt dessa finns att finna här på sidan under fliken modell.4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page