top of page
  • francis6016

Reklamfotografering för Hööks.

Uppdaterat: 25 maj 2022

Reklamfotografering för Hööks. Här kommer ett kort inlägg om ett jobb jag nyligen gjorde för företaget Hööks. Hööks är Skandinaviens ledande företag inom hästsport med stort sortiment för ryttare, häst & hund. Det här var en stor produktion som sträckte sig över tre dagar. Jag skulle egentligen bara vara med som assistent men fick hoppa in som fotograf första dagen då den ordinarie fotografen tyvärr blev sjuk. Bilderna i detta inlägg är från just den dagen. Dag två och tre fortsatte jag att vara med men då i form av assistent till fotografen Magnus Peterson.

Produktionen tog plats på ett ställe som heter Halvegården Horse & Event i Säve på ön Hisingen i Göteborg. Halvegården inhyser inte bara en fin och modern manege utan också ett stall samt en lyxig lounge med utsikt över manegen. Dag ett då jag fotograferade höll vi mest till i loungen men hann även med två bilder nere i manegen. Utöver de två modellerna Nova och Mimmi hade vi även en hund och en hästmodell.

Rent ljusmässigt använde vi oss till 95% av det naturliga ljuset. Lokalen hade ett jättefönster i mitten som vi kunde nyttja på flera bilder. Endast på de två bilderna i manegen använde vi oss av blixt. Men även då lät vi dagsljuset göra det mesta i bilderna och lättade endast lite med blixtljus.

Det var verkligen superkul att få göra denna reklamfotografering för Hööks med allt vad det innebar i form av produktionsvärde (smink, modeller, djur mm). Bäst av allt var att jag fick chans att fota i en så fin miljö. Får hoppas att det dyker upp fler chanser likt denna framöver helt enkelt.

Vill ni följa Hööks på Instagram finner ni dem här.

Fler bilder likt dessa finns att finna här på sidan under fliken företag.


74 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page