top of page
  • francis6016

Stämningsfulla porträtt i Majorna.

Uppdaterat: 15 mars 2022

Stämningsfulla porträtt i Majorna. Det händer hyfsat ofta att modeller skriver till mig och vill göra ett fotosamarbete. Ett sånt tillfälle var när jag för ett par veckor sedan fotade tillsammans med Nicole. Efter att ha haft lite kontakt via Instagram bestämde vi oss för att ses i min studio och därifrån ta oss runt i området utanför.

Regnet hängde i luften hela tiden och öste emellanåt ner. Men vi körde ändå på så gott vi kunde. Vi rörde oss kring plaskdammen och området strax bakom. Det var inte bara molnigt utan väldigt molnigt vilket gav oss ett fint mjukt ljus var än vi befann oss. Detta gjorde att vi fick till en hel del stämningsfulla porträtt i Majorna.

Nicole hade med sig en hel del olika kläder. Men efter att ha funderat lite så bestämde vi oss för att köra på samma outfit rakt genom hela fotograferingen. Dels för att det var den outfit som passade bäst till det vi fotade. Dels för att vi skulle slippa en massa ombyten i det ganska så regniga vädret.


Sigma 35 mm art.


Jag fotade alla bilder med mitt Sigma 35 mm art objektiv. Det objektivet har blivit lite av ett favoritobjektiv när jag fotar porträtt (i halvkropp iaf). Just vid den här fotograferingen kom även den stora bländaröppning till god användning då ljuset var allt annat än starkt. Tyvärr har jag fastnat lite i mitt användande av detta objektiv. Framöver skall jag försöka att frångå det och försöka använd mitt canon 70-200 mm objektiv som jag tidigare använde flitigt. Man får ju se upp med att hålla sig inom sin comfort zone för länge. Det har ju en tendens att kväva kreativiteten på sikt.

Vill man följa Nicole på Instagram kan man hitta henne här.

Fler bilder likt dessa finns att finna här på sidan under fliken modell.2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page