top of page
  • francis6016

Vintervandring längs Bohusleden i Jonsered.

Uppdaterat: 15 mars 2022

Vintervandring längs Bohusleden i Jonsered. På senare år har mitt intresse för att komma ut i naturen växt sig allt större. Så när vi äntligen fick några dagar med snö här på västkusten kände jag mig tvungen att ta mig ut i skogen. Jag valde att besöka Jonsered strax utanför Göteborg. Detta eftersom det både är nära och lättillgängligt för mig som inte har bil. Men också för att jag tidigare besökt området och visste att det skulle bjuda på en fin vandringsupplevelse.

Efter att ha ankommit till Jonsereds station strax innan soluppgång påbörjade jag min vandring. Det fina med det hela är att Bohusleden går förbi Jonsered vilket gör det enkelt att hitta ut i skogen. De första hundra meterna går längs med en vanlig väg men snart är man framme vid sjön Aspen och då fortsätter leden in i skogen och upp mot Stora Ramsjön.

Den första biten innan man kommer fram till Stora Ramsjön kan vara ganska så krävande då det sluttar uppåt så gott som hela tiden. Men det är väl värt besväret. Naturen är väldigt fin och på väg upp bjuds det även på en del fina utsikter över Aspen. Jag försökte fota lite under dagen men pga det kalla vädret blev det inte så mycket gjort. Dock hann jag filma lite och har klippt ihop en liten film som går att se på min Instagram.


Tälta med utsikt.


Min vintervandring längs Bohusleden i Jonsered avslutade jag genom att slå upp mitt tält på en klippavsats med fin utsikt. Efter en hel dag fylld av vandring var det skönt att krypa ner i en varm sovsäck.

Fler bilder likt dessa finns att finna här på sidan under fliken natur.

Vill man följa mig på Instagram hittar du mig här.4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page