top of page
  • francis6016

Vintervandring på Stora Amundön.

Uppdaterat: 15 mars 2022

Vintervandring på Stora Amundön. Att få komma ut i naturen med jämna mellanrum har på senare tid blivit allt viktigare för mig. Nu är kanske vintern här på västkusten inte den roligaste. Istället för snö brukar vi mest ha regn och gråväder. Men så kom det plötsligt snö för någon vecka sedan. Den har dessutom fått vara kvar då vi haft flera minusgrader en längre tid. Detta öppnade för en möjlighet att fota lite vinterbilder.

Jag och vän bestämde oss därför att besöka Stora Amundön en tidig morgon. Vi anlände ca en tim innan soluppgången och påbörjade vår vandring runt ön. Som tur var fanns det en del moln på himlen. Dels blev de fina på bild dels skymde de solen när den väl gick upp. Jag vill helst inte ha så mycket stark sol när jag fotar ute i naturen. Jag gillar den lite mer stämningsfulla känslan man får när ljuset sprids genom moln.


Kallt och blåsigt.


Det var verkligen fint och vi fick i stort sett hela ön för oss själva då vi var där så tidigt. Det enda som var lite vanskligt var kylan. Temperaturen låg på ca -10 garder och det blåste en del från havet. Så fort jag skulle ta en bild och var tvungen att ta av mig en av mina handskar blev jag påmind om detta omgående. Solen letade sig dock fram efter ungefär en timma och då bestämde jag mig för att packa ner kameran. Så på den sista biten av vår vintervandring på Stora Amundön fick vi upp värmen igen. Det gå ju relativt snabbt att bli varm när man rör på sig och inte står stilla för att komponera en bild. Jag kan verkligen rekommendera er att besöka Stora Amundön. Inte mist på sommaren då det är en populär badplats men även nu på vintern.

Fler bilder likt dessa finns att finna här på sidan under fliken natur.

Vill man följa mig på Instagram hittar du mig här.3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page