top of page
  • francis6016

Dagsljusfotografering i studion.

Uppdaterat: 15 mars 2022

Dagsljusfotografering i studion. Jag har på de senaste åren börjat att föredra att använda mig av fast ljus istället för blixtljus. Det är verkligen inte alltid lättare då fast ljus är så väldigt mycket klenare jämfört med en blixt. Detta gör att en alltid måste ha full kontroll över det befintliga ljuset rummet. T ex solljus, glödlampor mm. Fördelen är ju att en direkt ser vad som kommer att fångas i kameran. What you see is what you get så att säga.


Skuggspel.


Hur som helst....för ett par veckor sedan fick jag en ide om att fota något som skulle simulera solljus som skiner genom bladverk. För att få till den känslan staplade jag upp en krukväxt på en rad boxar för att få upp den i höjd. Sen ställde jag en naken dagsljuslampa bakom för att få till det där hårda ljuset (solljus) som slog fint genom bladen för att så småningom landa på studioväggen i form av ett fint skuggspel. Jag använde mig även av en andra dagsljuslampa som jag slog upp i taket precis bakom mig. Detta för att lätta upp skuggorna en aning.

Då jag är ganska så trött på att fota mot en vanlig enfärgad fond eller vägg valde jag att försöka få till något lite annorlunda till min dagsljusfotografering i studion den här gången. Inte jättelätt med de få saker vi har att bygga/skapa med i studion. Men slängde ut min matta från Ikea och använda en bit av en vägg som går över från vit till grå. Det fick duga och blev helt ok tycker jag.

Till hjälp hade jag min vän Wendela som ställde upp som modell för dagen.

Fler bilder likt dessa hittar du på här på hemsidan.

Vill du följa mig på instagram går jag att finna här.3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page