top of page
  • francis6016

Golden hour i Botaniska trädgården.

Uppdaterat: 15 mars 2022

Golden hour i Botaniska trädgården. Göteborg har ju allt som oftast vädret emot sig. Så det gäller att passa på när vi för ovanlighetens skull har väder som behagar. Nu i början av augusti har vi haft riktigt kanonväder med ca 25 grader dagligen. Tack vare det fina vädret kunde jag tillsammans med Mikaela fota i Botaniska trädgården långt in på kvällen utan att vare sig frysa eller bli blöt. Det regnar ju inte helt sällan här i stan.

Vi möttes upp vid ingången till trädgården ca 18:30. Solen var då redan på väg ner och vi fick således jobba i väldigt fina ljusförhållanden med mycket skuggiga områden samt ett otroligt fint bakljus tack vare den låga solen. Som upplagt för en riktigt golden hour i Botaniska trädgården plåtning.


Fian bakgrunder.


Vi började att fota kring den lilla dammen precis vid ingången. Där finns flera riktigt fina områden med växter som man inte hittar på många andra ställen. Min egna favorit är bild nummer ett i detta inlägg. Jag vet inte vad växten heter men de stora bladen blev väldigt fina som bakgrund.

Efter att ha fotat vid fyra olika ställen kring dammen fortsatte vi uppåt och inåt i trädgården. Man skulle säkert kunna fota där hela dagen men då solen var på väg ner och vi redan hade fått till en hel del fina bilder så valde vi att efter ca en timma att så sakta gå mot utgången.

Jag använde mig i vanlig ordning av min canon kamera tillsammans med mitt Sigma 35 mm art objektiv. Vid nästa fotografering skall jag försöka variera mig och kanske använda mig av en 85 mm lins alternativt en 50 mm lins. Men det tänker jag varje gång....ändå blir det mest 35:an som åker på...

Vill man följa Mikaela på Instagram kan man hitta henne här.

Fler bilder likt dessa finns att finna här på sidan under fliken modell.3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page