top of page
  • francis6016

Studiofotografering i naturligt ljus.

Uppdaterat: 15 mars 2022

Studiofotografering i naturligt ljus. Ibland behöver man inte mer än en kamera och ett fönster för att få till fina bilder. Och i detta fall en modell såklart :-). Samtliga bilder i detta inlägg är alltså fotade endast med fönsterljus. Visst, fönstret jag använde mig av är relativt stort men liknande resultat går att uppnå även med mindre fönster.

Så rent ljusmässigt finns inte mycket att skriva om annat än att det är ett fönster med indirekt solljus. Det ger ju ett mjukare ljus än om solen hade legat på direkt. Nackdelen är att det även är ett svagare ljus. Jag fotade dessutom dessa bilder bara ett par timmar innan solnedgången så jag fick höja mitt iso ganska ordentligt. Som tur var kunde jag låna en av mina kollegors sigma objektiv som går att öppna upp till f1,4. Det hjälpte och höll nere iso-talet till en acceptabel nivå.

Bakgrunden i bilderna är en vägg på hjul som jag målat i en grå och matt färg. Och för att inte bara ha ett grått trist linoleumgolv så la jag ut en matta (från Ikea) för att skapa ett lite roligare underlag. För att sammanfatta det hela så var allt vi använde i denna studiofotografering i naturligt ljus endast ett fönster, en matta och en diy-vägg. Kan ju inte bli mycket enklare än så.

Fler bilder likt dessa hittar du på här på hemsidan.

Vill du följa mig på instagram går jag att finna här.



5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page