top of page
  • francis6016

Vikten av eget skapande.

Vikten av eget skapande. Idag tänkte jag skriva lite om något som ofta glöms bort när man jobbar på heltid med fotografi. Nämligen det egna skapandet. Det är lätt att det som en gång fick en att börja med foto (det egna skapandet) försvinner av olika anledningar. Allt blir en vardag till slut, så även livet som heltidsfotograf. Det som till en början kändes spännande och nytt (att kunna försörja sig på heltid på foto, företagskunder mm) blir sakta men säkert en del av ens vardag. När man nått hit och har fullt upp med olika uppdrag kommer ofta det egna skapandet i kläm och glöms bort. Eller iaf prioriteras bort.


Har man en fullspäckad vecka bakom sig så är det lätt och fullt förståligt att inte vilja lyfta kameran på sin lediga tid utan kanske ägna sig åt andra aktiviteter. Funkar det så är det ju såklart inga som helst problem, då är det ju bara att köra på. Men i mitt gena fall funkar det sämre att bara fota inom ramen för det mina kunder har beställt. Det är såklart kul och givande att jobba. För egen del är dock det egna skapandet det som hela tiden varit och fortsätter att vara det viktigaste inom mitt fotograferande. Att få fota helt efter eget huvud och utan den stress och press som kan uppstå när man jobbar.


Ja, det var kanske en väldigt lång inledning bara för att få fram poängen med att inte glömma bort att ta sig tid att fortsätta med det som en gång fick en att börja fota. I mitt fall har det resulterat i en massa olika besök ute i naturen här på västkusten. Inte nog med att jag kommer ut och rör på mig. Jag får också se nya ställen och har möjlighet att fota helt på mina egna villkor. It's a win, win ,win situation. Här nedan kan ni se bilder från min tre senaste utflykter. De tog mig till Trollhättan, Stenungsund och Vänga Mosse.


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page